13 oktober 2018
14:15

Gamlestaden FF

Bara oavgjort i seriefinalen

Seriefinal mot Sveakurd som vid minst oavgjort skulle ta hem 6A 2018. En massa publik och varmt för att vara oktober.
Vi ställde upp med följande elva: Philip - Mattias, Olsson, Jojje, Rinman - Oliver, Richard, Johan, Saman - Tobbe, Robin
Avgörare: Hoang, Toffis, Ali, Omar, Glenn

FÖRSTA HALVLEK
Mycket kamp i början av matchen där det inte skapas något av värde. Sveakurd börjar dock äta sig in i matchen mer och mer och hotar framförallt med omställningar på sina snabba offensiva spelare.
Dock så lyckas vi freda oss så att det mest blir halvchanser förutom vid ett läge där Philip tvingas till en parad där han också håller bollen.
Vi slår mest planlösa längre bollar och lyckas inte hålla fast bollen därframme. Presspelet lyser med sin frånvaro och vi blir mest passiva högre upp i banan. Sveakurd får mycket tid på sig och vinner fler andrabollar.
I minut 33 så får Sveakurd en hörna som Sarkawt skruvar inåt och den går över Philip och in i mål 1-0!
Vilt jubel hos hemmapubliken.
Några minuter efter målet så börjar vi äntligen bli lite mer desperata och då kommer också målchanserna.
Bästa chansen har Robin som snyggt tar sig förbi backen men skjuter rakt på målvakten. Vi har några chanser till som kommer efter hörnor framförallt, Jojje och Olsson är hyfsat nära och på returer från målvakten har både Rinman och Oliver avslut som inte träffar mål.
Allt som allt en svag halvlek av oss, men trots detta så är vi ju med i matchen.

ANDRA HALVLEK
Vi vrider om lite i uppställningen och gör ett par byten. I minut 52 så är Richard nere och hämtar boll och slår en passning på 50 meter som når en djupledslöpande Tobbe som i dålig vinkel lyckas lobba Sveakurds målvakt som har kommit på mellis, 1-1!
Matchbilden nu är att Sveakurd slår ifrån sig och vi har Sveakurd på den så kallade gaffeln. Tobbe har ett jättebra skott med högern som målvakten gör matchens räddning på. Bästa chansen har dock Toffis på en hörna framspelad av Jojje då han från nära håll skjuter på målvakten.
Då vi trycker fram så får givetvis Sveakurd också sina chanser på sina snabba forwards men det blir inget mål, närmast är man när man träffar ribban i slutet.
Vi får ett par chanser till, bla så har Toffis en nick, nickframspelad av Hoang, men den går över.
Trots att det varit extremt mycket avbrott(bara ett av avbrotten pågick tex i 3 min), så blåser domaren av 3-4 min efter 90.

SAMMANFATTNING
En jämn match som rättvist slutar oavgjort. Det som är tråkigt är att vi inte kommer upp i normal standard. Kanske var det matchens betydelse eller inramningen, men det blev lite för mycket spela för sig själv framåt och vi spelar inte som vi har bestämt i försvarsspelet.
Men samtidigt så kan ingen ta ifrån våra spelare att man kämpade och fightades hela vägen. Med lite flyt så hade vi kunnat gå från matchen med en seger.
Självklart oerhört tungt att se motståndarna fira efter slutsignalen.
Vi har en otroligt mycket högre lägstanivå i år och det brukar löna sig i form av en serieseger men det räckte inte hela vägen tyvärr. Tråkigt för grabbarna som verkligen har gjort en strålande säsong. 17 raka utan förlust är ju galna siffror. Förhoppningsvis så kan vi avsluta säsongen på bästa sätt genom en seger på söndag!

MATCHENS GAFFLAR

Richard: Tuggar på matchen igenom och har ett pannben som saknar motsvarighet. Ett föredöme som spelare och kapten. Dessutom en fantastisk assist.

Jojje: Får jobba hårt i framförallt första halvlek då backlinjen sätts på en del prov. Läser spelet bra och stenhård i duellerna. Helt opåverkad av matchens dignitet och pushar på laget.

Rinman: Följer instruktionerna till punkt och pricka. Verkar inte spela någon roll vilka spelare han möter eller vilka lag han möter, dom tillåts aldrig dominera hans kant. Tog det oavgjorda resultatet hårt.